Înscriere
Detalii Înscriere
- 2 Septembrie 2022: Deschiderea înscrierilor
- 22 Octombrie 2022 : Închiderea înscrierilor și validărilor.
Taxa de participare
Taxa de participare are aceeași valoare, indiferent dacă alegi să alergi cursa scurtă de 10km sau pe cea lungă de 30km.
Tarif unic (2 Septembrie – 22 Octombrie): 150 lei
Plata trebuie efectuată în 72 de ore de la data completării formularului! În caz contrar înscrierea se consideră anulată.
Înscrierile online se închid pe 22 Octombrie. Vă puteți înscrie și pe 29 Octombrie, direct la start!
Sunt considerate înscrieri valide doar cele care au completate toate datele din formularul de înscriere (online) și sunt achitate până la data inchderii inscrierilor. Înscrierile care nu întrunesc aceste condiții vor fi anulate.
Lista de participanti de pe site se actualizează la începutul fiecărei a săptămânii.
Achitarea taxei de participare
Taxe de participare se poate achita face prin transfer bancar in contul Asociatiei Carpaterra sau cash (numerar) la Cafeneaua Tipografia, din Mun. Brașov.
Transfer bancar in contul:
Asociația Carpaterra
IBAN: RO79INGB0000999911729214
ING Bank Romania
Adresa: Jud. Brașov
CUI: 25964257
Detalii plată: Nume Prenume
Pentru orice informații privind plățile ne puteți contacta pe email la adresa: info@goruntrail.ro sau la telefon 0720.985.529 (Silviu Neculai-Pelei).
Vrei factură? Iti decontează firma tie si colegilor participarea? Ne puteți contacta la: office@carpaterra.org
Taxa de participare (contribuție eveniment) include următoarele:
✅ Kit de start care va include numărul de concurs, bandana/buff tehnic mărime universală. Tricoul concursului este opțional și costă 100 RON, măsura și tipul tricoului sunt indicate la înscriere prin completarea formularului. (se plateste deodata cu taxa de inscriere)
✅ “Bulz party”/ ”Tocănitză party” desfășurat după concurs (producție locală).
✅ Medalie din lemn cu tema stejarului
✅ Puncte de revitalizare pe traseul concursului și în zona de Start/Sosire. ⚠ Vă rugăm să vă aduceți propriul bidon/recipient pentru a-l reumple la punctele de revitalizare.
✅ Băuturi energizante oferite pe traseu în punctele de alimentare și în zona de Start/Sosire. ⚠ Vă rugăm să vă aduceți propriul bidon/recipient pentru a-l reumple la punctele de revitalizare.
✅ Clasament live oferit de Time-it
✅ Asigurarea asistentei medicale în caz de nevoie, ambulanță aflată în zona de Start/Sosire pe toată durata concursului.
✅ Premiere: la cursa lungă 30km (Masculin – categorii de vârstă: 18-34 de ani și 35+ / Feminin – categorii de vârstă: 18-34 de ani și 35+) și la cursa scurtă 10km (masculin open, feminin open).
✅ Acces la toate activitățile conexe festivalului “Ziua Stejarului”.
✅ Masaj oferit de către echipa de profesioniști Kinetic Plus.
✅ Participarea gratuită la activitatile si concertele susținute în ziua evenimentului.
Kitul de participare se poate ridica în ziua de vineri, 28 Octombrie între orele 17:00-20:00 la Centrul Cultural din Mercheaşa şi sâmbătă dimineaţa (29 Octombrie) înainte de concurs între orele 8:00-9:30.
Kiturile se vor ridica doar personal de către participanți pe baza cărții de identitate în original, după semnarea declarației pe proprie răspundere.
Ședința tehnică va avea loc sâmbătă, 29 Octombrie, înaintea începerii concursului în zona de start. Vă reamintim, pe această cale, că este necesar să citiți regulamentul concursului și să studiați traseul probei la care v-ați înscris.
Start cursa lungă: 10:00.
Pe traseu vor fi 6 puncte de alimentare/ hidratare: Punct de hidratare la Bătrânul Carpaților, Punct de alimentare la Belvedere (bifurcație Cursa lungă/ Cursa scurtă), Punct de hidratare intersecție cu Valea Sărată, Punct de Alimentare Complexul Geologic Racoș, Punct de alimentare în Mercheașa la finish. Acestea vor contine: apa, sirop, Coca-Cola, fructe, brânză etc.
Start cursa scurtă: 10:30.
Pe traseu vor fi 3 puncte de alimentare/ hidratare: Punct de hidratare la Bătrânul Carpaților, Punct de alimentare la Belvedere (bifurcație Cursa lungă/ Cursa scurtă), Punct de alimentare în Mercheașa la finish. Acestea vor conține: apă, sirop, Coca-Cola, fructe, brânză etc.
Premierea va avea loc la ora 15:00 la zona Start/ Finish
Bandana / Buff tehnic
Inclus în kitul de participare
Compoziție: 100% poliester
Tricou tehnic
Se achită separat. Preț 100 lei. Termen limită: 18 Octombrie.
Înscrierile online s-au terminat
Vă puteți înscrie și pe 29 Octombrie, direct la start!
Regulamentul concursului
Gorun Trail Mercheaşa este organizat de către Asociaţia Carpaterra cu sprijinul Consiliului Județean Braşov şi al Primăriei Homorod. Acest eveniment sportiv este parte integrantă în evenimentul Ziua Stejarului ce prevede sporirea turismului local și sensibilizarea localnicilor către această resursă turistică.
Participanții la competiție sunt obligați să respecte termenii și condițiile Regulamentului Oficial al competiției . Regulamentul Oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile din Romania, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul http://goruntrail.ro/. Prin participarea la aceasta competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si condițiilor prezentului Regulament Oficial si a legislației aplicabile.
1.1 Data și locul desfășurării competiției:
Competiția se va desfășura în ziua de sâmbătă, 29 Octombrie 2022, începând cu ora 8:30, în localitatea Mercheașa, comuna Homorod, Județul Brașov având startul și sosirea în centrul localității lângă Biserica fortificată Mercheașa. Cursa lungă 30km Traseul Vulcanilor va începe prima la ora 10:00 și Cursa scurtă 10km Traseul Stejarilor începe cu 30 de minute mai târziu la 10:30.
Gorun Trail propune spre alergare 2 trasee diferite.
Cursa scurtă denumită în continuare Traseul Stejarilor, cursă tip cros 10,5 km, 200m D+, 2h timp limită
START Mercheaşa (Biserica fortificată Mercheașa)– 3,5 km – Stejarul secular- 2km – Punct de belvedere – 5 km – SOSIRE Mercheaşa (Biserica fortificată Mercheașa)
Cursa lungă denumită în continuare Traseul Vulcanului, cursă tip semi maraton plus 30 km, 600m D+, 5h timp limită
START Mercheaşa (Biserica fortificată Mercheașa) – 3,5 km –Stejarul secular – 2km – Punct de belvedere – 7 km – Lacul de Smarald – 4.5 km – Coloanele de Bazalt – Cariera de Scorie (Vulcanul Stins) – 7km – Punct de belvedere- 5 km- SOSIRE Mercheaşa (Biserica fortificată Mercheașa)
Traseele de concurs vor fi semnalizate de către organizatori prin garduri și benzi de delimitare și vor fi supravegheate de arbitri de cursă amplasați in diferite puncte ale traseelor. Harta și descrierea traseelor se găsesc pe pagina goruntrail.ro/traseu. Traseele sunt compuse din (aproximări estimative) : drumuri publice 10%, 80% drumuri forestier-drumuri de pamant-păşuni şi 10% poteci.
Concursul este deschis celor care au împlinit vârsta de 18 ani si sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort.
La cursa copiilor aceștia vor fii însoțiți de către un părinte ce va trebui să semneze o declarație.
1 Septembrie 2021 : Deschiderea înscrierilor.
22 Octombrie 2021 : Închiderea înscrierilor si validarilor.
Înscrierea se face prin completarea formularului aflat pe pagina concursului la adresa:
http://goruntrail.ro/inscriere/.
Sunt considerate înscrieri valide doar cele care au completate toate datele din formularul de înscriere (online) si fac dovada plății în 72 de ore de la data completării formularului. Înscrierile care nu au toate datele complete sau nu achita taxa de participare in termen de 72 de ore sunt considerate înscrieri incomplete și vor fi anulate.
Pachetul de start este transmisibil şi orice modificare a unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o proba la alta) este posibila cu pana la 14 zile înainte de data evenimentului printr-o cerere trimisa pe adresele oficiale din pagina de contact.
NU se fac înscrieri la fața locului.
4.1 Taxă de participare (Contribuție Eveniment):
- Taxa Unica pentru ambele curse
- Tarif standard (4 Septembrie – 10 Octombrie): 150 lei
Taxa de participare nu va fi returnată dacă nu veți participa la concurs. Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați înregistrarea va rugăm să anunțați acest lucru prin mail la info@goruntrail.ro
4.2 Kit de participare
Taxa de participare (contribuție eveniment) anunțată la deschiderea înscrierilor include următoarele:
1. Kit de start care va include numărul de concurs, buff mărime universală. Tricoul este opțional si contracost, măsura și tipul tricoului sunt indicate la înscriere prin completarea formularului.
2. “Bulz party” oferit după concurs (bulz tradițional făcut la jar, mămăligă umplută cu brânză frământată provenită din producția locală)
3. Medalie din lemn realizată cu sprijinul copiilor din localitate oferită participanților care reușesc să termine cursa în cadrul timpului limită specificat pentru fiecare cursă
4. Puncte de revitalizare pe traseul concursului și în zona de Start/ Sosire
5. Băuturi energizante oferite pe traseu în punctele de alimentare și în zona de Start/ Sosire
6. Clasament și diplomă electronică
7. Asigurarea asistenței medicale in caz de nevoie, ambulantă aflata la zona de Start/ Sosire pe toată durata concursului
8. Premiere pe categorii de vârstă la cursa lungă (sub 35 si +35 masculin,sub 35 si +35 feminin) și la cursa scurtă ( masculin open, feminin open)
9. Acces la târgul de produse tradiționale
10. Masaj oferit de către echipa de profesioniști Kinetic Plus
Kitul de participare se poate ridica în ziua de vineri, 28 octombrie între orele 17:00-20:00 la Centrul Cultural din Mercheaşa şi sâmbătă dimineaţa, 29 octombrie înainte de concurs între orele 07:00-08:30 . Kiturile se vor ridica DOAR PERSONAL de către participanți pe baza cărții de identitate în original, după semnarea declarației pe proprie răspundere.
4.3 Modalitate de plată
Plata contribuției se poate efectua prin Ordin de plată sau Virament bancar către:
Asociația Carpaterra
IBAN: RO79INGB0000999911729214
ING Bank Romania
Adresa: Jud. Brașov
CUI: 25964257
Detalii plată: Nume Prenume
La validarea înscrierii dinainte de concurs fiecare participant va trebui sa semneze declarația pe propria răspundere. Aceasta se face doar de către participant și împreună cu un act de identitate valid. Validarea se face cu o zi înainte de startul cursei între orele comunicate pe site sau cu 2 ore înainte de începerea cursei la zona de start.
4.4 Timpi limită.
Timpii limită pentru fiecare cursă sunt:
Traseul Vulcanului 30km – 4 h
Startul este la ora 09:00 și timpul limită este ora 13:00
Traseul Stejarilor 10 km- 2 h
Startul este la ora 10:00 și timpul limită este ora 12:00
4.5 Ședința tehnică
Ședința tehnică va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, înaintea începerii concursului în zona de start. În cadrul acesteia se prezintă particularitățile traseelor și ale regulamentului. Participarea la ședința tehnică nu este obligatorie însă este recomandată tuturor.
Vă reamintim, pe această cale, că este necesar să citiți regulamentul concursului și să studiați traseul probei la care v-ați înscris.
4.6. Declarația pe propria răspundere
Pentru cursa scurtă cât și pentru cursa lungă la ridicarea kit-ului de participare toți participanții vor semna o declarație pe propria răspundere prin care își vor da acordul că sunt apți din punct de vedere medical pentru participarea la competiție în prezența unui reprezentant al organizatorului. Aceasta declarație va putea fi printată după înscrierea online sau va fi completata înainte de ridicarea kit-ului.
4.7.Condiții speciale
În caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.În cazul anulării competiției provocat de o situație de forță majora sau de motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează.
Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați înregistrarea vă rugăm să anunțați acest lucru prin mail la info@goruntrail.ro . În cazul retragerii din cursa taxa de participare nu va fi înapoiată.
Vă recomandăm să căutați un alt doritor care să participe în locul dumneavoastră, modalitatea de modificare este simplă printr-un email la info@goruntrail.ro.
Echipament obligatoriu:
-Încălțăminte de alergare (trail)
-Număr (dat de organizator)
Accesorii echipament recomandate:
– Bidon cu apă 0,5 litri
– batoane energizante sau geluri energizante
– haina de ploaie/ vânt (aceasta devine obligatoriu in caz de vreme rea/ploioasa)
– telefon mobil
— ochelari de soare/sapca
Vă rugăm să vă aduceți propriul bidon/recipient pentru a-l reumple la punctele de revitalizare.
Conform regulamentelor internaționale va fi amplasat câte un punct de hidratare (apa plata, băutură izotonică, fructe) la fiecare 5 km, așadar la aproximativ km 5 și în zona start/ sosire. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.
Pe parcursul cursei lungi Traseul Vulcanului (30km) vor fi amenajate 4 puncte de control, 5 puncte de alimentare (apa plata, băutura izotonică, mere, banane, portocale, glucoza etc ) și un punct strict pentru hidratare, unde se vor găsi băuturi energizante, apă, izotonic .
Concurenții de la cursa scurtă Traseul Stejarilor vor trece printr-un singur punct de control până la finish și vor beneficia de 1 punct de hidratare și 2 puncte de alimentare.
Punctele de control și punctele de realimentare vor fi marcate corespunzător si vor fi vizibile. Ele vor fi anunțate pe site dinaintea concursului. Acestea se vor afla la punctele de interes, de exemplu, primul punct de control este la congruența dintre cursa scurtă și cea lungă, al doilea punct de control este la intrarea în Complexul Geologic Racoș.
Primul punct de hidratare este lângă Stejarul Secular (3,5 km în cursă ) urmat la numai 2 km de primul punct de alimentare ( 5,5 km în cursă). Al 2-lea punct de alimentare se află în cadrul Complexului Geologic Racoș la intrarea în Cariera Brazi Lacul de Smarald (12,5 km în cursă). Acest punct de alimentare este punctat de 2 ori deoarece concurenții vor trece pe aici după încă și la ieșirea din Complexul Geologic Racoș ( 17 km în cursă ). Al 4 lea punct de alimentare este de altfel primul dar deoarece concurenții vor trece pe aici la întoarcere se pot folosi de el. ( 24 km în cursă ). La sfârșitul cursei se regăsește un stand cu fructe si alimente ușoare menite revenirii concurenților dar se oferă și în baza participării un bulz tradițional.
Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant care nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:
– pierderea sau modificarea numărului de concurs
– nerespectarea traseului, nu sunt permise scurtăturile
– utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei
– părăsirea echipamentului pe traseu
– aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare
– neacordarea de ajutor unui alt alergător aflat în dificultate
– lipsa de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari
– depășirea timpului limita anunțat în prealabil de organizatori
Pe parcursul concursului circulația rutiera pe porțiunile de drum deschise nu va fi restricționată, de asemenea pe traseul concursului se pot întâlni alte autovehicule, turiști, animale și stâne. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Existența stânelor va fi luată în considerare în ziua concursului, și vom impune deținătorilor de stâne să mute traseele turmelor astfel încât să nu se suprapună cu traseul concursului. Orice accident in care sunt implicați participanții de la Gorun Trail, survenit in timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduita în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicați in accident.
Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care vreun concurent se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest concurs. Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie, o ambulanță este prezentă la start pe parcursul întregului concurs până la terminarea concursului, când ultimul concurent aflat în timpul limită trece linia de sosire.
Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.
Este interzis suporterilor și spectatorilor să însoțească participanții în cursa. De asemenea este interzis ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri si spectatori.
Pe durata cursei fiecare participant trebuie să-și care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior.
Organizatorii pot penaliza/ descalifica participanții ai căror suporteri nu respecta aceste reguli.
Cronometrarea se face la secunda, va câștiga cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului.
10.1 Categorii de vârstă
Premierea se va face pentru următoarele categorii de vârstă:
Traseul Stejarilor: open masculin și open feminin
Traseul Vulcanului: Masculin – categorii de vârstă: 18-34 de ani și 35 +, Feminin – categorii de vârstă: 18-34 de ani și 35 +
10.2 Premii
Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursă și categorie. Premiile vor fi anunțate pe site-ul oficial.
Festivitatea oficială de premiere va avea loc în zona de desfășurare a evenimentului, la start /sosire. Pentru ora exactă vă rugăm să consultați pagina de program oficial a evenimentului.
Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii.
Fiecare participant ce va termina cursa încadrându-se în timpul precizat de organizatori va primi medalia Gorun Trail.
Organizatorii sunt obligați să facă public numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestei competiții. Lista câștigătorilor va fi publicată la maxim 3 zile lucrătoare după eveniment pe site-ul oficial.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal.
Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/ câștigătorilor la prezența competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declarației participanților pe propria răspundere si legislației în vigoare.
Este interzisă preluarea și prelucrarea datelor, a pozelor, a informațiilor si documentelor corespunzătoare fără acordul organizatorului Asociația Carpaterra.
Organizatorii își rezerva dreptul de a modifica traseul in orice moment, modificările de traseu vor fi anunțate in prealabil.
Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/ amâna cursa în cazuri excepționale cu condiția ca toți participanții sa fie anunțați în prealabil.
În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/ si alte conditii speciale organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.
În caz de forță majoră, prin asta înțelegem orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a concursului de alergare cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale, impunerea de restrictii cauzate de pandemii sau evenimente politice majore care ii determina pe organizatori să anuleze competiția, nu vom putea returna taxa de înscriere.
În calitate de organizație care se implică în studiul și monitorizarea mediului înconjurător și al ariilor protejate și ca organizatori ai Gorun Trail Mercheașa, Asociația Carpaterra are ca prim obiectiv protejarea și conservarea ariilor naturale protejate.
Dorim ca amprenta noastră asupra mediului natural și cultural provocată prin organizarea și desfășurarea concursului Gorun Trail să fie cât mai mică.
Acest obiectiv trebuie luat în considerare nu numai de către noi ca organizatori ci și de către participanți, susținători, parteneri, spectatori și voluntari, și aplicat prin următoarele metode:
Combate eroziunea solului de-a lungul traseului.
Nu părăsi poteca marcată, nu folosi scurtăturile, chiar daca ele par a fi mai rapide. Fii un exemplu în acest sens pentru toți ceilalți și atenționează-i dacă nu acționează și ei la fel ca tine. Fii conștient că dacă folosești scurtăturile nu numai că poți fi descalificat, dar contribui la distrugerea directă a solului și a covorului vegetal, a fânețelor și prin urmare aduci un prejudiciu proprietarului fâneței.
Nu arunca gunoi pe traseu.
Gândește-te că aruncând gunoiul pe traseu nu respecți de fapt ideea acestui concurs, de conservare a naturii. Este foarte simplu, despachetează fiecare produs de care ai nevoie pe traseu înainte de concurs. Daca există totuși un ambalaj pe care nu-l poți evita (batoane, geluri, tuburi de gel, etc) nu le arunca, ci ia-le cu tine pâna la următorul voluntar de pe traseu sau până la sosire în zona centrală a concursului in Mercheașa.
Diminuează utilizarea paharelor de plastic.
Noi ca organizatori o să reducem la maxim utilizarea recipientelor de unica folosință și de aceea te rugăm să utilizezi pe traseu la toate punctele de realimentare în locul paharelor de unică folosință bidonul tău (care face parte din echipamentul recomandat)
Diminuează amprenta ta de carbon.
În drumul tău spre Gorun Trail încearcă să utilizezi mijloacele de transport în comun și dacă totuși te hotărăști să vii cu mașina, mai ia cu tine si alți participanți sau susținători! Sau hai cu bicicleta și primești un bulz din partea noastră!
În numele comunității din Mercheașa vrem să-ți mulțumim că te vei orienta după aceste principii. Îți mulțumim de asemenea că întelegi de ce impunem anumite reguli și că vei participa la Gorun Trail cu respectul cuvenit.
Mulțumim,
Echipa Gorun Trail